7 Ekim 2015 Çarşamba

Antakya Döneri

Antakya Usulü Tavuk Döner Tarifi:

Öncelikle tavuk etlerini yoğurtta yarım saat kadar bekletin. Daha sonra döner şişinize tavuk etlerini geçirin ve ateşte pişirin. Pişirdiğiniz  tavuk etlerini yaprak şeklinde kesin. Yufka veya lavaş ekmeğinize acılı veya acısız  biber salçası sürün ve dönerin piştiği ateşte hafifçe kızartın. İçine tavuğu, doğradığınız salatalık turşusunu, doğradığınız ve kızarttığınız patates kızartmasını, sos ve mayonez ekleyin dürüm şeklinde sarın. Bu arada içinde ve ekmeğinde kullanılan döner sosun oluşumu: acı veya tatlı salça, pul biber ve sıvı yağ karışımından oluşmaktadır.
Antakya yöresi tavuk döner servise hazır. Ayran ve turşuyla tüketebilirsiniz, harika gidiyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder