6 Ekim 2015 Salı

Aşür Tarifi

Evet arkadaslar simdide sizlere antakya da cenazelerde dügünler de bayramlar da yapılan aşür yemeğinin tarifini verecem.
Öncelikle düdüklümüze bir gün önceden ısladıgımiz nohut ve bugdayi koyuyoruz ve tencereye suyumuzu koyup hasladigimiz boyun etini kücük kücük parcalar halinde ayni tencereye koyup tenceremizi kapatip ocaga aliyoruz. Tenceremiz düdüklü oldugu icin pisince uyarir zaten. Tenceremiz uyarinca icindeki suyu süzüp karısimin icine ev yapimi bir cor kasigi biber salcası bi yemek kasıgı kimyon bir tatli kasigi karabiber bir tatli kasigi tuz ekliyoruz ve bu karısımı tahta dövecekle dövüyoruz merhem haline gelene kadar yaklasik 15 -20 dk dövüyoruz yemegimiz kırmızı rengini ve merhem halini alınca tabagımıza kaşikla yayıp üzerine tereyagı eritiip dökerek afiyetle yiyebiliriz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder