Tepsi Kebabı (Antakya Usulü) Tarifi'nin Malzemeleri
- 750 gr dana kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 büyük baş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
- 2 adet patates
- 2 adet domates
- Taze biber, kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
Tepsi Kebabı (Antakya Usulü) Tarifi'nin Yapılışı
İlk etapta maydanoz ve sarımsakları ince kıymak için robottan geçirelim. Daha sonra bu karışımı ve baharatı kıymanın içine katıp iyice yoğuralım. Resimde görüldüğü gibi fırın tepsisine etimizi yayalım. Kenarlarını bıçak yardımıyla düzeltebilirsiniz. Daha sonra domates ve patatesleri elma dilimi kesip etimizin üzerine dizelim. 1,5 yemek kaşığı salçayı suyla ketçap kıvamına getirip etimizin üzerine dökelim (biberleri yanmaması için pişmeye yakın ekleyebilirsiniz) Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Not : Üzerini isteğe bağlı süsleyebilirsiniz, kuru soğan ve patates şart değil.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder