Kaytaz Böreği Yapılışı Tarifi'nin Malzemeleri
- 1,5 kg un
- 2 adet yumurta
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2,5 su bardağı su
- Tuz
İç harcı için;
- Yarım kg kıyma
- 2 yemek salça
- 3-4 adet kuru soğan
- 1 yemek nar ekşisi
- Pul biber
- Karabiber
Açmak için;
Kaytaz Böreği Yapılışı Tarifi'nin Yapılışı
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırarak ele yapışan cıvık bir hamur elde ediyoruz ve mayalandırmaya bırakıyoruz. Mayalanmış olan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp bunları kasedeki zeytinyağımıza batırarak bir tepsi içinde çektirerek elimizle açıyoruz. Önce ikiye sonra dörde en son altıya (şekilde görüldüğü gibi ) katlayarak katlanan kısmı alta gelecek şekilde yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. İç harcımız için kuru soğanları yemeklik doğrayarak bütün malzemeleri karıştırıp hamurlarımızın üzerine elimize bastırarak yerleştiriyoruz. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında kızarana dek pişiriyoruz.( Bu malzemelerden iki tepsi börek çıkıyor, dileyen malzemeleri yarıya indirebilir) Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder