İyi akşamlar arkadaşlar
Bir antakyalının ilk tarif edeceği güzelliklerden biri künefedir bu değişmez böyledir.
Künefemizi üreticiler yapıyor zaten künefe imalatını tarif etmek cok dogru olmaz ben sizlere tüketmeniz için ağzınızı tatlandırmanız icin tarif verecem
Künefemızı alıp 1 cm eninde bıcak yardımıyla kesiyoruz kıyma makinesindede kiyabilirsiniz. Sonra kestigimiz künefeleri tereyagı eritip onunla yoguruyoruz yağa iyice bulastıyoruz künefeyi. Sonra bakır veya alüminyum bi tepsiye 1 cm kalınlıginda basiyoruz künefemizi üstünede tuzsuz peynirimizi rendeleyip veya kücük dilimler haline getirip iyice diziyoruz sonra yeniden yagladigimiz künefeyi peynirin üstüne kapatiyoruz. Tepsimizide yaglamayi unutmayin bu arada bu islemlerden önce . pisirimine gelirsek eger ben kömür atesinde pisirmeyi seviyorum evi musait olmayanlar mecbur ocakta pisiricek, pisirirken tepsimizin basinda olmamiz gerekio fırına atip pismesini beklemek cok yanlis olur . elimize bi tutacak alip ocagimizi acip tepsiyi döndererek surekli alt kısmıni pisiriyoruz pisme kizarmasi yeterli ayni sekilde pisen kısmı cevirip ust kismida pisiriyoruz .
Evet gelelim en güzel kısma künefemizin şilesi bir corba tenceresine 1 kilo şeker yarim litre su bosaltiyoruz ve ocagimizi yakip zeytin yagi kivamina gelene kadar pisiriyoruz icine biraz limon sikarsak dahada guzel olur silemiz. Künefeniz pismenden önce şileniz hazır olmalı :) şileyi künefenin üstüne döküp afiyetle yiyoruz .. Afiyet olsun :)
Umarım begenirsiniz takdir sizin :)
YanıtlaSil